Nieuwe toekomst voor Villa Wilhelmine

De plannen voor het herstel van Villa Wilhelmine, een erfgoedpand in de Duinhelmstraat, zijn goedgekeurd door de stad Oostende. Gelegen naast de Onze Lieve Vrouw-ter-Duinenkerk en daterend uit circa 1930, verkeert het pand momenteel in slechte staat.

Het College van Burgemeester en Schepenen heeft groen licht gegeven voor de restauratie van dit erfgoed en de toevoeging van vijf gastenkamers voor recreatief verblijf. De restauratie omvat een volledige opknapbeurt en het herstel van de oorspronkelijke glorie van Villa Wilhelmine, inclusief de terugkeer van de bestaande serre. Binnenin zal het pand worden aangepast aan moderne normen. Achteraan wordt een bijgebouw toegevoegd met gastenkamers, inclusief voldoende opslagruimte. Het perceel van 300 m² wordt groen gehouden, waardoor de charmante uitstraling van de woning behouden blijft.

(Lees verder onder de foto)

Zicht op de authentieke serre van Villa Wilhelmine en het bijgebouw dat achteraan toegevoegd wordt

De plaatsing van de gastenkamers aan de achterkant van het terrein waarborgt dat de erfgoedwaarde van de villa intact blijft. De historische villa blijft het pronkstuk, met behoud van haar unieke karakter.

Vorige
Vorige

Dierenasiel Het Blauwe Kruis eindelijk groen licht gekregen

Volgende
Volgende

Peter Benoit Park: doorgedreven BENOvatie van twee Sint-Niklase landmarks