Havenzate VZW opent nieuwbouw

Bewoners van Havenzate hebben op 23 februari 2024 hun intrek genomen in een gloednieuwe faciliteit die perfect is afgestemd op zowel privacy als sociale interactie. Na ongeveer anderhalf jaar bouwwerkzaamheden is het nieuwe ondersteuningscentrum gereed voor gebruik, waarbij momenteel alleen nog de afrondende werkzaamheden voor de tuinaanleg en de bouw van de fietsenstalling plaatsvinden. 

Havenzate vzw functioneert als een ondersteuningscentrum voor de opvang en begeleiding van volwassenen met een handicap, waarbij diverse woonvormen met individuele en groepsbegeleiding worden aangeboden. De nieuwe wooneenheid bestaat uit 23 kamers verdeeld over twee verdiepingen, elk grenzend aan een gemeenschappelijke ruimte. Met in totaal vier eetkamers waar bewoners samenkomen, twee zitkamers en een aangepaste rustkamer voor ontspanning, biedt het centrum een uitgebreid scala aan sociale ruimtes.

(Lees verder onder de foto)

Centraal in het complex bevindt zich een opvallende 'wintertuin', een binnentuin die dient als natuurlijke buffer tussen de verschillende woon- en slaapkamers. Het natuurlijke daglicht dat door de schuine dakramen binnenvalt, gecombineerd met de groene omgeving rondom het gebouw, zorgt voor een rustgevende sfeer. De open indeling van de ruimtes, samen met comfortabele privékamers, wordt zowel door het personeel als de bewoners hoog gewaardeerd vanwege de ideale balans die het biedt.

Gerelateerde projecten

Vorige
Vorige

Eerste spadesteek politiekantoor Tremelo

Volgende
Volgende

Komst nieuwe zonecommissariaat Tremelo